Om mig


Jag har vuxit upp nära naturen och havet i en företagarfamilj i yttre skärgården. Är en engagerad och motiverad ung politiker som har en positiv framtidstro!

Student Kimitoöns gymnasium
2018

Förbundsstyrelse-medlem i Svensk Ungdom

Tekniska nämnden i Kimitoöns kommun 2014-

Viceordförande i Finlands Svenska Skolungdomsförbund 2017-18

Jag är född och uppvuxen i Rosala, en liten by i yttre skärgården. Mina vänner kallar mig ett skärgårdsbarn. I Rosala har jag fått bo i en trygg miljö nära havet och gå i en liten lågstadieskola.

Att växa upp i en liten by betyder att man ofta måste sysselsätta sig själv och det har aldrig varit något problem för mig. Alltid har det funnits natur att fotografera, stränder att upptäcka, projekt att bygga, kompisar att träffa och släktingar att hjälpa. Att få vara ute i naturen har alltid varit väldigt viktigt för mig.

Som uppvuxen i en småföretagarfamilj har jag lärt mig att man kan göra det mesta om man bestämmer sig för det och jobbar hårt. Jag har redan sedan tidiga tonåren sommarjobbat på Bengtskärs fyr, där arbetet inkluderar allt från guidningar och kassajobb till bakande och vedhuggande. Utöver det brukar jag vara med som däcksare på familjeföretagets båtar.

Sedan länge har jag varit intresserad av politik och olika samhällsfrågor. Jag gick med i Ungdomsparlamentet i Kimitoöns kommun på årskurs 7 och arbetade mycket för att utvidga dess verksamhet. Som ungdomsparlamentets representant fick jag även sitta i tekniska nämnden för Kimitoöns kommun i flera år, där jag nu är ordinarie medlem. För att främja ungdomars sak på nationell nivå arbetade jag i styrelsen för Finlands Svenska Skolförbund. Politikintresset har fortsatt och fört mig till Svensk Ungdom, där jag nu sitter i förbundsstyrelsen.