Photo of Peppi Wilson

Peppi Wilson


Olen Turunmaan ulkosaaristossa varttunut nuori poliitikko. Minulle tärkeimmät teemat ovat työllisyys ja koulutus sekä ympäristö ja ilmasto. Saariston ja maaseudun asiat ovat sydäntä lähellä.

Olen varttunut lähellä luontoa ja merta Rosalan kylässä. Pienyrittäjäperheeseen syntyneenä olen saannut tehdä monenlaisia työtehtäviä jo pienestä pitäen. Seitsemännellä luokalla aloitin Kemiönsaaren nuorisoparlamentissä minkä jälkeen jatkoin nuorten asioiden edistämistä
Finlands Svenska Skolungdomsförbundissä. Tällä hetkellä vaikutan Kemiönsaaren kunnan teknisessä lautakunnassa ja RKP-nuorien liitohallituksessa.

Ylioppilas Kimitoöns gymnasium
2018

Liittohallituksen jäsen
RKP-nuoret

Tekninen lautakunta Kemiönsaari 2014-

Varapuheenjohtaja
Finlands Svenska Skolungdomsförbund 2017-18

Poliittiset teemat

Ympäristö ja ilmasto

Hallitus on ratkaiseva ilmastotyössä. Suomen on oltava edelläkävijä ympäristöystävällisessä teknologiassa, jotta me meidän osaamisella voimme auttaa muita maita kestävämpään kehitykseen.

Työllisyys

Työn tekeminen pitää aina olla kannattavaa. Yrittäjyyttä pitää kannustaa eikä vaikeuttaa byrokratialla. Työllisyyttä pitää edistää sekä kaupungeissa että maaseudulla.

Koulutus

Kaiken koulutuksen tulee olla maksutonta ja tasa-arvoista. Esimerkiksi toisen asteen korkeat kustannukset estävät tällä hetkellä monen vähävaraisen nuoren opiskelumahdollisuuksia.

Turvallisuuspolitiikka

Suomen on liityttävä NATO:on ja meidän asepalvelusta on uudistettava.


Nuorten ääni

Nuorten mielipiteitä on kuunneltava. Nuorten psyykkistä pahoinvointia on ehkäistävä.